Autori

DONNA WILLIAMS s-a născut în Australia în 1963. La vârsta de 2 ani a fost diagnosticată cu psihoză infantilă, iar în următorii ani a fost adesea testată pentru dificultăţi de auz. Abia în 1990 a primit diagnosticul real, de autism.

Astăzi, Donna Williams este una dintre cele mai cunoscute persoane cu autism din lume, a publicat 9 cărţi, dintre care 4 autobiografice ce au devenit bestsellere internaţionale. Editura noastră a publicat primele două volume autobiografice, Nimeni Nicăieri şi Cineva Undeva, pe care le puteţi comanda aici.

Donna este profesor la universitate, pictoriţă, scenaristă şi consultant în autism. Din 1995, Donna Williams călătoreşte în toată lumea şi oferă conferinţe despre autism. Mai multe despre Donna găsiţi la www.donnawilliams.net

DR. TEMPLE GRANDIN a fost diagnosticată cu autism la vârsta de 4 ani. În copilărie a participat la un program de terapie comportamentală şi logopedie care a ajutat-o să depăşească deficienţele de comunicare şi de socializare şi să fie inclusă în şcoala de masă. Principala persoană căreia Temple îi mulţumeşte este mama ei.

Ea deţine astăzi titlul de doctor în ştiinţe oferit de Universitatea din Illinois şi a lucrat ca designer pentru o treime din utilajele din industria zootehnică a Statelor Unite ale Americii, dar şi din multe alte ţări. În prezent, este profesor colaborator la Departamentul de Zoologie al Universităţii de Stat din Colorado şi participă frecvent ca lector în cadrul conferinţelor despre autism din toate zonele ţării. Temple Grandin locuieşte în Fort Collins, Colorado, Statele Unite ale Americii. Mai multe despre Temple Grandin puteţi găsi pe site-ul oficial al autoarei: www.templegrandin.com. Editura noastră a publicat cea mai cunoscută carte a autoarei, Gândind în imagini. Autismul şi viaţa mea, pe care o puteţi comanda aici.

DANIEL TAMMET este unul dintre foarte puţinii autişti savanţi în viaţă. Asemenea eroului din filmul Rain Man, Daniel Tammet este un adevărat geniu al numerelor, capabil să efectueze calcule uluitoare în doar câteva secunde. Pentru el, numerele au culori. A devenit celebru după ce a recitat în public, timp de cinci ore, primele 22 514 zecimale ale numărului Pi. Nu întâmplător, abilitatea sa de a învăţa limbi străine este ieşită din comun: a învăţat islandeza în cinci zile, vorbeşte fluent 10 limbi, printre care şi româna. Neurologi eminenţi s-au aplecat asupra cazului său şi l-au cercetat îndeaproape.

Daniel Tammet trăieşte independent în Franţa, alături de partenerul său. Este un adult implicat în activităţi de muncă, oferă prelegeri despre autism peste tot în lume şi coordonează un site unde cei ce doresc să înveţe limbi străine pot beneficia de o metodă inventată de el. A scris şi publicat trei cărţi, iar în România Editura Philobia a tradus una dintre ele, care poate fi comandată aici. Mai multe despre acest autor puteţi afla vizitând site-ul oficial www.danieltammet.net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>